Lokeren knap 3e in Belgische Kampioenschap

Afgelopen zondag 30 september werd in Veurne de slotmanche van het Belgische kampioenschap kajakpolo gespeeld.
Bij het begin van de laatste speeldag stond Triton Lokeren op een 3e plaats op 4 punten van leider Veurne in eerste nationale.

Lokeren moest in zijn eerste wedstrijd direct tegen de leider. Bij winst zou het die onderdruk kunnen zetten, bij verlies zou Lokeren uitgeteld zijn voor de titel. De Thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en zette Lokeren snel op achterstand. Lokeren bleef niet bij de pakken zitten en vocht in de tweede helft voor elk punt. Jammer genoeg was Veurne te sterk. Veurne verzekerde zich hierdoor van de titel!

De tweede wedstrijd van de dag ging gelukkig beter. Tegen het jonge geweld van Ieper 2 had Lokeren weinig moeite. Er werd vlot gewonnen.

Voor de laatste wedstrijd van de dag stond de 2e plaats in het kampioenschap op het spel. Ook nu kon Lokeren collectief geen vuist maken tegen TNT Turnhout. Ondanks het verlies blijft Lokeren wel op een knappe 3e plaats staan. Het is voor de Lokeraars de eerste keer dat ze op het podium staan in eerste nationale (vorig jaar waren de Lokeraars nog laatste in Playoff 1)
Na de 2e plaats in de Beker Van Belgiƫ eerder dit jaar kan Lokeren terug kijken op een zeer sterk seizoen!
WK Veurne is de nieuwe Belgische kampioen, Gekko-Gent werd 2e

Ook de tweede ploeg speelde een goed kampioenschap. Het won de laatste speeldag al zijn wedstrijd in derde klasse. Het werd uiteindelijk 2e na BKK-Brugge

This entry was posted in Nieuws, Wedstrijdverslagen and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.