Triton Lokeren 1 wordt 17de in Helmond

Avion was een opwarmertje, Met het Helmond International tournament start in het weekend van 14 en 15 april het internationale poloseizoen echt. Lokeren was voltallig en speelde in de hoofdklasse op het tornooi. Met Liblar (Dui), Grongingen, Michiel De Ruyter en Odyseus (nl) waren er een aantal topclubs aanwezig. Daarnaast waren ook een aantal Deense teams aanwezig.

In de hoofdklasse speelde Lokeren met 19 andere ploegen, netjes verdeeld in 4 poules van 5.
De eerste twee wedstrijden haalden de Lokeraars niet het gewenste niveau. Er werd dan ook verloren van Skovoshoved (DK) en de uiteindelijke verliezende finalist Hannover (Dui).

In de wedstrijd tegen het Duitse Meidricher wist Lokeren wel een goeie partij te spelen. Lokeren hield lang gelijke tred met deze Duitse eerste klasser. In de tweede helft verslapte de aandacht heel even en Lokeren kreeg 3 doelpunten om de oren. Daarna werd er aan beide kanten gescoord: een 8-4 verlies als gevolg.

In de laatste poule wedstrijd moest Lokeren tegen de Nederlandse topploeg Michiel De Ruyter. Deze maakte nog steeds kans op de eerste plaats in de poule maar moest daarvoor wel met groot doelpuntenverschil winnen. MDR koos daarom om volop druk te zetten en man op man te spelen. Lokeren kon de bal goed bijhouden en scoorde de 1-0. MDR kroop daarom terug in zijn verdediging. Met een aantal (te) snelle counters konden de Nederlanders wel scoren na Lokers balverlies. Een 8-2 verlies als gevolg.

Lokeren werd dus laatste in zijn poule en moest daarom tegen een andere Belgische ploeg KNRS op zondagmorgen.
KNRS opende de scoren, maar Lokeren kon nog voor de rust gelijk maken. In het begin van de tweede helft wist Lokeren een kloofje van 2 doelpunten te maken, maar stom balverlies bij de Lokeraars liet KNRS terug in de wedstrijd komen. Na 20minuten spelen stond het 3-3. Vermits er een winnaar moest zijn werden er verlengingen gespeeld. Na een knappe aanval wist Lokeren de winnende goal te maken.

Dankzij deze winst speelde Lokeren in zijn laatste wedstrijd voor de 17de plaats. Tegen het Nederlandse Keistad speelde Lokeren een goeie wedstrijd. Enkel scoren wilde niet lukken. Na een leuke gelijkopgaande match werd het 4-3 voor Keistad.
Lokereen bewijst dus dat het mooie dingen kan laten zien, maar er is nog werk aan de winkel om dit een volledige wedstrijd te kunnen volhouden!

In de finale wist Grongingen eenvoudig te winnen van het Duitse Hannover.

This entry was posted in Nieuws, Wedstrijdverslagen and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.