Triton Lokeren behaalt Brons in Avion (Fr)

Afgelopen weekend trok het nieuwe kajakpoloseizoen zich op gang in het Frans Avion. Triton Lokeren speelde er met een mixploeg in tweede klasse samen met 15 andere ploegen uit Frankrijk, Belgiƫ en Engeland.
In de poule had Lokeren het beste gemakkelijk. Tegen het Engelse nationale dames team werd heel simpel gewonnen met 8-1. In de tweede wedstrijd kwam Lokeren makkelijk 2-0 op voorsprong tegen het Franse Louilly. Daarna werden de doelpunten evenwichtig verdeeld met een 5-3 einduitslag als gevolg.
De laatste wedstrijd was een maat voor niets, tegen Montingy 2 werd met het grootste gemak gewonnen met 11-0.

Op zondag stonden de finales op het progamma. In de kwartfinale speelde Lokeren tegen het Engelse Meridian. Na een vroeg goal van Meridian moest Lokeren de hele tijd achtervolgen. Pas in de tweede helft wist Lokeren de gelijkmaker te maken. Op een 20 seconden van het einde wist Gunnar de winnende goal te scoren.

In de halve finale stond het Engels/Duitse team “In for the Kill” op het menu. Lokeren scoorde de eerste goal, maar In for the kill scoorde snel tegen. Daarna was het In for the Kill dat op voorsprong kwam en zelf een kloofje van 2 doelpunten kon maken. Lokeren ging op zoek naar een goal en wist nog 3-3 gelijk te maken. In de laatste minuut was het jammer genoeg de tegenstander die de winnende goal kon scoren. Geen finale dus voor de Lokeraars.

In de wedstrijd voor de 3de plaats moest Lokeren opnieuw tegen Louilly aan de bak. De Fransen hadden op zondag een paar extra spelers en startten furieus. Lokeren kwam hierdoor 0-3 achter. Maar onder luide aanmoedigingen van onze supporters (bedankt Gekko) kwam Lokeren langzaam in de wedstrijd. In de aanval waren de bloks wel goed en gingen de shots er wel in. In de verdediging werd meer druk gezet zodat Louilly niet meer tot score kwam. Op 1 minuut van het einde werd de gelijkmaker gescoord. Lokeren maakte zich op voor verlengingen maar kon toch de bal veroveren. Louilly koos ervoor om man op man te verdediging… Pieter kreeg de bal op 8m van het doel en werd niet onder druk gezet. Met 4 seconden op de klok kon hij met een knappe lob de winnende goal maken. De vingers gingen (speciaal voor de Tim) opnieuw de lucht en Lokeren werd derde.

In de finale wist een sterke “In for the Kill” te winnen van Montigny met 7-1.

This entry was posted in Nieuws, Wedstrijdverslagen and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Triton Lokeren behaalt Brons in Avion (Fr)

  1. Timmie says:

    Goed gedaan gasten!
    Ik krijg wel een beetje ‘t gevoel dat ik dood ben met de vingertjes richting de hemel, maar ik kan het gebaar aprecieren